16 mei 2007

Beagle

De universiteit van Cambridge heeft via het Darwin Correspondence project- een project dat al meer dan 30 jaar loopt, ervoor gezorgd dat meer dan 5.000 brieven geschreven aan en door Darwin vanaf morgen online te lezen zijn.

Dr. Alison Pearn, co-manager van het project, zegt dat wat de brieven zo bijzonder maakt is dat het persoonlijke met het wetenschappelijke verenigd is;
"I think the human side is what is arresting about the letters," she said. "There is such an interesting and exciting mixture of very cutting-edge science and very personal revelations about his life and family."

In de correspondentie bevindt zich ook de briefwisseling tussen Alfred Russel Wallace, een vakgenoot die tot dezelfde beroemde conclusie kwam, en Darwin. Beiden deden dat onafhankelijk van elkaar terwijl ze andere gebieden bestudeerden. In de brief aan Wallace schrijft Darwin dat hij het heel uitzonderlijk vindt, iets dat zelden voorkomt in de wetenschap, dat zij beiden onafhankelijk van elkaar tot dezelfde standpunten zijn gekomen want: "it is lamentable how each man draws his own different conclusions from the very same fact."

Ik ben reuze benieuwd naar deze site, ga er beslist een keertje langs. De Beagle is aan een nieuwe reis begonnen, niet langs de kusten van het Zuidelijke Amerika en Patagonie maar over de golven van het wereld wijde web!

Bron: BBC news

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

I feel most deeply that this whole question of Creation is too profound for human intellect. A dog might as well speculate on the mind of Newton! Let each man hope and believe what he can.(C.Darwin)

16:05  

Een reactie posten

<< Home